• 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 10.jpg

Cursus Prunusbeheer

Veel bosbeheerders / eigenaren doen veel aan prunusbestrijding of hebben er veel aan gedaan. Maar vaak leiden de werkzaamheden niet tot de gewenste resultaten: het kost veel tijd en geld en leidt soms ook tot frustratie. 

In de cursus bekijken we meerdere opstanden met prunus die op verschillende manieren zijn beheerd. Zoals: regelmatig afzagen, uittrekken. Maar ook zien we nieuwe vormen van bestrijden èn opstanden waar niet bestreden is, waar dikke prunus zich ontwikkelt.

Doel van de cursus: De deelnemer is in staat om voor zichzelf een vertaalslag te maken van een doelstelling naar een plan van aanpak (hoe, wanneer, hoe vaak e.d.). Ook is zij/hij in staat om de achtergrond van de gemaakte keuzes in eenvoudige taal duidelijk te maken aan anderen. Want vaak wordt het werk door vrijwilligers gedaan. 

Vaardigheden: Door de bezochte voorbeelden doet de deelnemer meer kennis van de prunus op. Hierdoor is hij/zij beter in staat om voor het bos de beste keuzes te maken.

Doelgroep: Geen voorkennis nodig. Wel fijn als er ervaring is met bosbeheer (prunusbeheer) of basiskennis van bosbeheer bijv. door middel van de Basiscursus Bosbeheer (gegeven door dit bureau).

Locatie: Oost Veluwe / Achterhoek

Data in 2019: 7 juni of 17 oktober

Kosten: € 310- exclusief BTW en inclusief eten en drinken.

Deelnemers: Minimaal 6

Informatie en opgave:   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  / 06–51170138

Boscursussen 2019

Basiscursus Bosbeheer 
voorjaar: juni, data volgen

Verzorging van jong bos
data: najaar volgen 

Bosdunning
data: najaar volgen

Houtmeten  
data najaar volgen

Houtkwaliteit zien in het bos 
data najaar volgen.

Graag wel opgeven bij interesse. 

Wel interesse maar geen geschikte datum? neem contact op. 
Cursus op maat is ook mogelijk.