• 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 5.jpg
  • 6.jpg
  • 10.jpg

Cursus Bosdunning

Dunning is één van de belangrijkste beheermaatregelen in het bosbeheer. Dunning bepaalt de kwaliteit van het bos voor houtproductie, natuur, recreatie en landschap. De blesser, degene die de dunningen aanmerkt in het bos, is daarmee eigenlijk een heel belangrijke beleidsuitvoerder. Mensen die net beginnen met dit werk lopen tegen tal van vragen aan. Maar ook ervaren mensen die in de loop der jaren tot nieuwe inzichten komen. Wat bepaalt eigenlijk de bijdrage van verschillende boomsoorten aan het functioneren van het bos? En welke bomen moet je dan gaan helpen en welke juist terugdringen? In de cursus gaan we tegen deze achtergrond, in verschillende typen bos (jong/oud, gemengd/ongemengd, op zand en kleigrond) oefenen met het aanwijzen van bomen die blijven. En daaraan gekoppeld de keuze van bomen die moeten verdwijnen; wanneer, hoeveel en in welk tempo?

Doel van de cursus: De deelnemer is in staat om voor zichzelf een vertaalslag te maken van een doelstelling naar een blesinstructie in het bos. En daarmee zelf een dunning te markeren voor uitvoering. Ook is zij/hij in staat om de achtergrond van de gemaakte keuzes in eenvoudige taal duidelijk te maken aan anderen.

Doelgroep: Enige ervaring met bleswerk bijv. door middel van de Basiscursus Bosbeheer of door andere voorkennis.

Locatie: De eerste dag in de omgeving Apeldoorn en de tweede dag in de omgeving van Utrecht. Datum en locatie van de derde dag (de terugkomdag) worden in overleg met de deelnemers bepaald. De locatie is vaak in het bos van één van de deelnemers. 

Data (driedaagse cursus) in najaar 2019: 
- data worden nog bekend gemaakt. ivm met de revalidatie periode van cursuspartner Boudewijn Swart. 

Kosten: € 620,- exclusief BTW en inclusief eten en drinken.

Bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer een certificaat. 

Deelnemers: Minimaal 8

Docenten: De cursus wordt gegeven door Renske Schulting samen met Boudewijn Swart.

Informatie en opgave: 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  / 06 – 51 17 01 38 of  
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   / 06 - 55 77 51 08
Cursus in het voorjaar gaat NIET door i.v.m. revalidatie van mede docent Boudewijn Swart, data in najaar volgen. 

Boscursussen 2019

Basiscursus Bosbeheer 
voorjaar: juni, data volgen

Verzorging van jong bos
data: najaar volgen 

Bosdunning
data: najaar volgen

Houtmeten  
data najaar volgen

Houtkwaliteit zien in het bos 
data najaar volgen.

Graag wel opgeven bij interesse. 

Wel interesse maar geen geschikte datum? neem contact op. 
Cursus op maat is ook mogelijk.